torsdag 7. januar 2016

Matauk!

Denne høsten som var så synes jeg det ble litt stusselig i middagsveien enkelte dager. Det ble fort kjappe løsninger som pannekaker, pasta med kjøtt og stekt egg. Jeg er opptatt av trening og dermed også av å få i meg nok energi. 

Siden jeg har vært sengeliggende i en lang periode så har jeg lest ganske mye. Jeg begynte å lese amerikanske blogger om freezer meals og om dette med å sette av en tid i uke til å forberede middager for en periode som man kan fryse ned. Jeg ble veldig overbevist om at dette var en god ide for oss. Jeg har prøvd adams matkasse o.l men selv om alle varene blir levert så må du fremdeles kutte, steke, blande, måle osv. ( nå høres jeg veldig lat ut men jeg har ofte 5-6 barn her på ettermiddagen så ting må gå fort.)

Så i går var dagen. Jeg hadde laget en lang handleliste, stakk i butikken, handlet og låse meg inne på kjøkkenet etterpå. ( litt vanskelig siden vi ikke har dør, og heller ikke noe poeng siden jeg var alene hjemme, men dere skjønner hva jeg mener.). Nå var det tid for matlaging. 
Jeg koste meg der jeg sto med benken full av råvarer, knivene klare og radioen på. Jeg lagde to og to retter samtidig da dette var det jeg klarte å ha kontroll på.Jeg hadde kjøpt inn aluminiumsformer som kan settes rett i fryseren og videre i ovnen. Dette er nok ikke det mest miljøvennlige, men jeg har dessverre ikke så mange ildfaste former som tåler fryser.
Veldig god brokkolisuppe. Denne blir det nok jeg som spiser for ungene er nok ikke så glad i denne. 

Dagens matauk gå følgende resultat:

3 stk Lasagne
5 porsj. Brokkolisuppe
2 porsj. kylling med lime og ananas
2 stk echiladas
2 porsj kjøttboller med mozarella
3 porsj ovnsbakte kyllingstriper

Totalt 17 middager!!!. Siden jeg tenker at dette skal være middager fra mandag-torsdag (helgen har vi jo tid) så betyr dette at jeg nå har middag for de neste fire ukene ferdig til å bare varmes og tilsette tilbehør som en salat, ris eller brød. Det kommer nok til å bli en laksemiddag i uken og en pasta med kjøttsaus også siden disse to er favoritter hos barna, men disse rettene krever ikke mye forberedelse. Og vi skal fremdeles kose oss med pannekaker:) Det får da være måte på.

Jeg har fremdeles mange oppskrifter jeg ikke har prøvd ut som jeg tenkte å lage til helgen. Da tenkte jeg at de tre eldste skal få hjelpe meg med kutting og blanding for det liker de godt.  Så i løpet av helgen har jeg nok middager for ut februar i fryseren. Blir spennende å se om dette fungerer....

4 kommentarer:

 1. Kan ikke jeg bestille fra Stines fryste matkasse da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig kan du det. Jeg har jo mer enn nok tid. Ikke noe stress. Ellers så kan vi bli litt amerikanske å starte en freezer-meal klubb....

   Slett
 2. Så deilig med 'ferdige' middager i fryseren :) Målet mitt for dette året, er å bli flinkere til nettopp det :)
  Linn Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er jo helt nytt for meg men i går løp jeg hjem fra jobben, satte middagen i ovnen da jeg kom hjem, tok en dusj og satte maten på bordet. Nydelig!

   Slett