onsdag 2. desember 2015

Ære være dere som jobber i helsevesenet!!!

Det er mulig jeg ikke har våknet helt opp etter morfinrusen,men jeg kjenner ihvertfall på en enormt takknemlighet over at jeg bor i et land hvor vi har flotte sykepleier,leger og kirurger.

Jeg har vært litt i kontakt med sykehuset de siste 7 årene med fire fødsler og rekke skader på barn. I går var det min tur til å legge meg på operasjosnbordet og få fikset et brokk. Jeg har alltid blitt tatt godt vare på og det ble jeg i går også. En kirurg, en intensivsykepleier og en anetesilege tok seg god tid til å snakke med meg før operasjonen. De lo ikke av meg da jeg gråt av frykt for å ikke våkne opp fra narkosen igjen men tok seg god tid til å snakke, forklare og stryke meg på kinnet. Det virket som de virklelig brydde seg om lille meg, mens jeg har tenkt i ettertid at dette var mødre og fedre som helt sikkert har en like travel desember som alle andre men juleavslutninger og kalendere.Jeg fikk selvfølgelig på meg sexy sykehusklær og fra det øyeblikk jeg la meg i sykesengen falt jeg helt sammen. Jeg ble skikkelig syk. Noe som er merkelig siden jeg kunne ha jogget til sykehuset. Sykepleieren spurte om jeg ville gå eller trilles til operasjonssalen men siden vi akkurat hadde hatt en samtale om hvor syk man blir av klærne så følte jeg at jeg kunne gå. Så da tuslet jeg bortover gangen,  med skoposer som sokker, avklippet strømpebukse som truse, en pose med noe væske som var koblet til armen min og i en morgenkåpe jeg er helt sikker på mamma fikk låne da hun fikk meg på Aker sykehus for 32 år siden.

Jeg husker fire flotte damer som tok imot meg, strøk meg på kinnet, snakket rolig til meg og spurte meg om barna mine. Jeg følte virkelig at jeg var i de beste hender. Disse menneskene stråler en varme som jeg er helt sikker på er medfødt. De av venner og familie rundt meg som jobber som sykepleiere har dennne samme utstrålingen. Ære være dere.

Så sov jeg godt og drømte at jeg var i Putti PluttiPots rike. Og plutselig var jeg tilbake på dette rommet med de smilende sykepleierne som serverte frokost. De tok seg godt tid som de hadde gjort hele dagen. Kirurgen kom og forklarte hva de hadde gjort ( husker ikke noe av dette) men hyggelig gjort. Alle var så rolige og blide. (mulig morfinen spiller en liten rolle her).

Dette var en god opplevelse og en herlig erfaring. Jeg er også glad for at jeg tok valget om å slutte på sykepleierstudiet da jeg merket at empati ikke var min sterkeste side.

Så i dag tar jeg av meg hatten for dere som jobber i helsevesenet!!! Dere gjør en strålende jobb. Dere er der når man er på det mest sårbare i livet. Hurra for dere og god jul!!!
Morfinmor:)


4 kommentarer: