mandag 28. september 2015

Livet er en lek ute!

De siste tre dagene har vi vært mer eller mindre ute hele tiden. Vi bestemte oss for å ha høstferie her hjemme. For det første hadde vi ikke så lyst til å pakke bilen for nok en fjelltur. For det annet er det så mye her hjemme som vi aldri rekker å gjøre, spesielt de gode lange turene til nye steder i skogen. Når man har små barn så blir dagene best ute. De kan løpe rundt, rope høyt og klatre i trær. Mine barn har alltid vært mye ute og trives med turer i skog og mark.

I dag var planen klar. Vi skulle på en skikkelig langtur i Østmarka med fiskestenger, spikkekniver og primus. De to eldste vil også bære en liten sekk nå med sine klær, vann og mat og da vil jo selvølgelig nr. 3 det også. Supert!! Litt mindre for mor å bære. (far bærer jo nr. 4 i bæremeis).

Vi har alltid med oss mye mat, sjokolade, drikke og kaffe på slike turer. Dette gjør jo at sekken blir tung men grunnen er enkel, vi vet aldri hvor lenge vi blir ute. I dag ble det både lunsj og middag og kveldsmat i skogen.

Turen gikk fra Bysetermosen på sti til Mosjøen, over demningen og opp til Rausjø skole. Egentlig var målet Børtevann men vi skjønte at det ble litt langt. Så da lagde vi camp ved Rausjø skole, fyrte opp primusen og spiste både pølser i lompe og fiskekake i brød. Vi spikket (kuttet oss litt) ,lagde huske og så på trehytten Willam hadde lagd på tur for noen uker siden.

Drømmen er nå en liten koie på skogen. Uten vann og strøm og med utedo. I skogen senker jeg skuldrene og nyter synet av de små som oppdager verden. Jeg glemmer den verden som eksisterer utenfor skogen  og kjenner at dette er for meg meningen med veldig mye. Jeg nyter skogens ro.
1 kommentar: