onsdag 28. oktober 2015

Jeg henger med - men bare så vidt

Jeg har som regel alltid kontroll. Jeg vet hva som skjer, hvem som skal være hvor til hvilke tider og hvem som skal ha med seg hva. Jeg henger med - men nå er det bare så vidt.

Jeg jobber nå 100 % og har derfor fire klasser med elever. Til dere som har fulgt med litt i de siste så skal lærerne selvfølgelig ta mer ansvar for å forhindre mobbing. Vi skal også se hver enkel elev, gi tilrettelagt opplegg ift hvor denne eleven er og følge dette opp. Vi skal plukke opp de som holder på å droppe ut ( 1/3 dropper ut av vgs) og vi skal hjelpe de som sliter med noe privat ( 1/3 av jenter på vgs har store utfordringer). Vi skal dokumentere alt vi gjør, ha fagsamtaler med hver enkelt elev og vurdere om de kan det de skal kunne. Klassestørrelser på 30-34 elever gjør denne jobben veldig enkel og grei. Vi trenger på ingen måte mindre grupper eller flere lærere inn i skolen....

I tillegg har jeg jo fire barn ( ja, min egen skyld men veldig ønsket). Disse skal ha mat, klær ( helst rene) og omsorg. De har turdager, ha-med dager, bursdager og karneval. Og jeg har stålkontroll. Jeg vet at turdag er på tirsdag mens ha-med dag er på fredag. Bursdagene har jeg nesten kontroll på  (blander dato til guttene litt) og karneval er i februar.

Men ukene går så fort. Jeg sliter derfor med å huske hvilken dag det er. Ja turdag er på tirsdag så da pakker jeg med termos og sitteplate i dag. Hva? Er det onsdag alt? Hmmm.... Det betyr alene med alle fire. En skal på barneidrett og den andre skal på fotballkamp og jeg er jo trener der. Hva med de to andre? En i vogn på kamp går greit men han andre stikker vel til skogs?  Nei her må det hentes inn ekstra krefter.

Ukene flyr og snart er det helg igjen. Det var jo akkurat helg så jeg skjønner ingenting. Jeg sa at jeg skulle vaske huset på fredag men det var for to uker siden. Nå er det jo heldigvis fredag snart igjen men da er jeg jo ikke hjemme. Jeg får ta det neste fredag. Det er jo ikke så lenge til.

1 kommentar: