fredag 31. juli 2015

Pannekaker til frokost og kjøttboller til lunsj.

Her i huset kan vi godt spise grove pannekaker til frokost. ( havregryn, fint/grovt mel, egg og melk). Det smaker så godt med varm mat til frokost, og med frukt og et glass melk til er dette helt perfekt. Jeg lager røren dagen før og steker bare på morningen mens kaffen koker. Alternativt er havregrynsgrøt en god start.

Jeg sender med ungene typisk middagsmat de dagene de ikke får dette servert på skolen og i barnehagen. Så kjøttboller med pastaskruer og grønnsaker kan de godt spise kl 11 eller kl 14 for min del. Jeg spiser selv dagens store varme måltid tidlig på dagen.

Til middag kl 17 kan det godt bli en brødskive.

Jeg har aldri skjønt hvorfor vi skal ha et stort måltid rett før vi roer ned for dagen. Når vi setter oss stille ned og ikke skal bruke så mye mer energi.Dette passer ikke meg og heller ikke mine barn. Nei middag til middagstid er det måltiden jeg liker minst.

Samtidig som jeg ikke føler at middag må være varme poteter med kjøttkaker og grønnsaker så synes jeg det er viktig å sitte ned sammen i løpet av dagen hvis man får det til. Derfor kan middag hos oss ofte bli brødskivemåltid med pålegg på bordet. Og da kan ungene smøre matpakkene sine til dagen etter også ( ihvertfall de to eldste).

Så hvorfor ikke spise pannekaker til frokost og kjøttboller til lunsj? Jeg ser ingen grunn til å endre på det.Arwen i aksjon og løper opp trappen med 497 trinn. 

Arthur og mamma på vei opp trappen. Når man er ved klipper så må denne gutten sitte på ryggen. De som kjenner han skjønner hvorfor. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar