lørdag 13. juni 2015

Østensjø - min bydel.

Jeg er en skikkelig Oslo-jente. Born and raised. Oslo er min by. I 2005 flyttet vi fra Lambertseter og til Rustad. Vi kjøpte oss en liten koselig leilighet 500 meter fra skogen. Og da var det gjort. Jeg var frelst. Nærheten til skogen men samtidig kort nok vei til byen gjorde dette til min perle. I den perioden gikk vi begge på skole mitt på Karl Johan og jeg husker fremdeles hvor deilig det var å gå av t-banen hjemme. Vekk fra kjas og mas.

Noen år senere flyttet vi bort til Bøler og i fjor kjøpte vi hus på Ulsrud. Vi var egentlig ikke på boligjakt for vi ville ikke ut av bydelen og det var ikke mange hus til salgs men så kom det da er hus. Og her skal vi bli.  Her har vi alt vi trenger. Skogen gir oss skiløyper, badevann og flotte løpe/gåturer. Fiksevann i fleng og nydelige muligheter for kanoturer ( må bare få kjøpt den kanoen).

I tillegg har vi alt av barnas aktiviteter i gåavstand fra huset (selv om vi allikevel noen ganger tar bilen). Her er det svømmehall og bibliotek og nå har vi jaggu fått vinmonopol også. ( så nå må jeg begynne å drikke) T-banen bruker 18 min til Jernbanetorget og fom januar skal den gå 2 ganger hver kvarter.  Dette betyr at Andreas sitter ved kontorpulten sin 25 min etter at han går ut døren hjemme og at jeg kan løpe til jobb:)

Men det beste er og blir skogen. Fra jeg går rundt på Jernbanetorget i byens stress og mas og til jeg er midt i skogens ro går det max 30 min. Da løper jeg rundt i min egen lille stillhet og kan se ned mot byen. På denne årstiden her henter vi ofte ungene i barnehagen/skolen og tar med oss en enkel middag ned til Nøklevann hvor vi samtidig tar et kveldsbad før vi tusler hjem.

Østensjø er min bydel og den er fantastisk flott!!2 kommentarer:

  1. Vi har også skogen nære huset, ca 5 min å gå. Og når jeg ser dine bilder kjenner jeg at jeg må bruke den mer enn jeg gjør nå :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja skogen er helt magisk for både voksne og barn:)

      Slett