tirsdag 19. mai 2015

Husk å ta vare på Hr.Akilles

Mange løpere får problemer med akillesen. Når det først har kommet en betennelse der så er det noe skikkelig dritt å bli kvitt. Jeg satte meg derfor som et delmål da jeg økte treningsmengden i januar at jeg skulle ta ekstra godt vare på Hr. Akilles. Hvis jeg skal måtte legge løping på hyllen en periode så skal det være for en skikkelig skade som feks et brukket ben. Men en liten sene skal ikke få stoppe meg.

Jeg har tre enkle ting jeg gjør for mine kjære akilleser.

1: Tøyer leggene lett før jeg løper og litt bedre etter en løpetur.( dette er også det eneste jeg tøyer for jeg er slapp på dette;)

2: Lett tåhev på ungenes barnekrakk på badet når jeg pusser tenner morgen og kveld.

3: Går med gode sko på jobb ( dvs ikke høye hæler). Akkurat dette punktet synes jeg er litt kjipt for jeg føler meg mer vel i høye hæler. På den annen side merker jeg veldig at leggene mine ikke liker en hel dag i dette for så å løpe 20 km. Jeg har lært at mye bruk at høye hæler er med å forkorte leggmuskelen. Når man da går over til flate sko for å trene så blir det en stor belastning som da igjen kan føre til senebetennelse. Så for en periode så blir det flate sko på meg.

I tillegg så spanderer jeg litt varmesalve på akillesen hvis jeg merker at den er litt øm. Det liker den godt. Og selvfølgelig er det lurt å spandere på seg et par gode løpesko.

Så med disse tre enkle grepene har jeg enn så lenge holdt meg unna akillesbetennelse. Når håper jeg bare at jeg ikke brekker et ben før ecotrail på lørdag og fjellmaraton neste uke....
Mine elskede asics:)

2 kommentarer:

  1. Da jeg gikk til jobb i dag tenkte jeg faktisk: er det noen unge i dag som liker å gå med høye heler på jobb? Og ja se her...Jeg syns det er superfint til kjole og sånt, men i hverdagen er det så upraktisk. Dytte vogn med høye heler, hente møkkete unger i bhg med høye heler, løpe til bussen i høye heler... Forøvrig aldri slitt med akillesen (men det er vel også det eneste). Husk å tøye akilles og ikke bare legg da ;) Jeg tenkte å kjøpe en støtte til kneet så vi kommer oss gjennom på lørdag. Hvis ikke har vel du nok krefter til å ta meg på ryggen den siste biten og allikevel komme i mål på god tid :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei takk meg til gode sko. Selvfølgelig skal jeg ta deg på ryggen!!!! Ser det allerede for meg;)

      Slett