tirsdag 12. mai 2015

Frem og tilbake er like langt, men det er ikke det!!!

Har du merket det hvis du er på tur? Eller hvis du er ute og løper? Tilbaketuren går mye lettere. Eller runde nr 2 går mye lettere.

Det sies at frem og tilbake er like langt. Jeg skjønner jo også selv at hvis jeg løper 10 km en vei, snur på flekken så må jeg løpe 10 km tilbake også. Avstanden ER lik. Jada, jeg er med på den.

Men når det kommer til det mentale så er ikke frem og tilbake like langt for meg. Nei tilbaketuren er mye kortere, mye enklere og mye raskere.

Når jeg løper frem (la oss si 10 km frem, dvs 10 km tilbake= 20 km tur) så har jeg hele veien lenger igjen av turen enn det jeg har løpt. Så hvis det blir tungt på 4 km så må jeg motivere meg til at det er 16 (!!!!!) km igjen. Det er tøft!!!

Meeeeeennnnn når jeg er på vei tilbake og hvis det evt blir litt tungt så lurer jeg meg selv lett. " Jada Stine. Det er litt tungt nå. Men det er jo ikke så rart. Du har løpt 16 km nå og tenkt det er bare 4 km igjen. Det tar deg ca 20 min. Og du har jo allerede løpt i 80 min. Dette klarer du".

Og vips er jeg på topp igjen. Nei frem og tilbake er kanskje like langt i avstand, men tilbake er mye kortere mentalt!

2 kommentarer:

  1. Kjenner meg veldig godt igjen i dette - sirkushesten som lengter hjem til sofaen liksom ;-) MEN, jeg trodde det kun var meg som følte at hjemveien var lettere og jeg trodde det var fordi jeg lengtet hjem (fordi jeg innerst inne synes langturer er et slit og et hærk og bare vil bli ferdig med det...). Men så er det altså ikke bare meg og så har det nok sikkert også å gjøre med det du sier om at man teller ned antall kilometer.... det blir jo korter og kortere og det klarer man alltid å overbevise hjerne og kropp om at "det går greit".

    SvarSlett