lørdag 11. april 2015

Jeg planlegger meg bort fra et liv i nuet.

Jeg er en planlegger. Jeg planlegger så og si alt. Arbeidsdagen/uken/året, familieuken, middager, trening osv. Men i det siste har jeg lurt på om all denne planleggingen tar meg bort fra hverdagen som er her og nå. Er jeg flink nok til å ta inn nuet?

Det kreves litt logistikk, organisering og ja planlegging for å få en familie på seks med fire så små barn til å gå rundt. Men jeg må virkelig jobbe med å skru denne syvende sansen i hjerne av.

Når jeg er på løpetur så nyter jeg ofte ikke selve turen. Nei jeg er allerede godt i gang med å planlegge neste tur, neste undervisningstime eller neste blogginnlegg. Hva med å bare nyte turen? Kjenne på friheten av å kunne løpe. Kjenne på luften, solen og lydene. Neida. Har ikke tid. Må planlegge.

Når jeg ser på barne-tv med ungene så jobber hodet for fullt. Har jeg lagt frem dressen til Arthur til imorgen? De skal på tur. Husk termos. Og når skal jeg rydde kjøkkenet? "Mamma så du hva Ambus gjorde. Det var kult". Hæ? Hva? Jada. Det var kult.Hahaha......

Dette er grunnen til at jeg ikke kan se på film. Jeg klarer ikke å skru av hjernen. Har du husket ditt? Hvordan skal du løse datt?

I det siste har jeg blitt skikkelig ille hvis en av ungene vil opptre for meg. De vil synge eller danse, men vent. Mamma skal bare ta fram kameraet for hun skal filme deg for hun planlegger å bruke dette i bryllupet ditt!!!! Og sa du noe morsomt der? Bare vent. Jeg skal bare notere det ned så jeg kan gjøre deg flau i din egen konfirmasjon. Planlegge,planlegge,planlegge.

Men nå er det fokus på nuet. Jeg vil få med meg nuet. Det som skjer her og nå. De små øyeblikkene.

Er du flink til å leve i nuet?

(foto:Kirsti Wiik)2 kommentarer:

  1. Oi det der var som å lese om meg selv…. Jeg har riktignok store barn, men jeg planlegger og grubler hele tiden. Jeg har nå i påsken bestemt meg for å koble av om kveldene og nyte tid med familien i stedenfor å jobbe i hodet… Jeg har jobbet non stop i fht min grundertilværelse og fungerer ikke i lengden. Så heia deg og riktig lykke til, jeg er på vei så da klarer i allefall du det:) Lev i nuet - carpe diem <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt det er flere av oss. Jeg må virkelig fokusere på å nyte hverdagene med mine små for de vokser jo så utrolig fort!!!! Men jeg har blitt bedre og jeg skal bli mye bedre!

      Slett