onsdag 22. april 2015

Hvordan legge fire barn alene ( the short version)

Det er ikke alltid jeg er klar for en 2 timers seansen ved leggetid når jeg er alene. Og det synes jeg er helt greit. Jeg kjører da en legging short version som er over på ca 40 min. Dette har jeg ikke noe dårlig samvittighet for. Jeg har da som regel vært sammen med dem mye av dagen, bygd duplo, lekt osv. Jeg finner bare ikke nødvendigvis energien til å lese 8 bøker og synge 8 sanger. Fristelsen for å få det helt stille i huset er også stor på disse dagene så da kjører jeg dette løpet.


Jeg starter legging rundt halv syv med en førstemann opp. "Dere kommer ikke opp før mamma". De hopper opp, hyler og piler opp trappen. (Ikke Era da. Hun må jeg bære). Sånn, da var fire barn oppe og på badet. Pusse, vaske, tisse, bleieskift og pysj og en enkel beskjed:


"Nå kan dere velge dere en bok hver og ta den med i sengen til mamma og pappa. Vent der mens jeg legger Era".


Era får to sanger, smokk, kosen og natta!


Så er det tid for lesefest i vår seng. De unge håpefulle sitter rundt meg mens jeg leser de tre bøkene de har valgt. Så tusler de inn i sine senger og jeg tar en liten brette over-synge for deg-natta vennen min-sove godt runde. Ofte må jeg inn til Arthur to ganger, men det tar ikke lange tiden.


Og på 1-2-3 så er 4 barn lagt. Rett og slett for ikveld var mor litt sliten:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar