tirsdag 21. april 2015

Hvordan legge fire barn alene (the long version)

Leggetid med fire små kan til tider blir noen kaotisk, men vi har fått gode rutiner på det nå. Jeg koser meg ved leggetid (som regel) og synes ikke det er noe stress å legge alle fire alene. Jeg har to versjonen av mine leggerutiner når jeg er alene om dette, the short and the long version. I dag skal dere få presentert the long version. Det er denne jeg tyr til når jeg har masse energi, når jeg har trent og kjenner en ro, når jeg tenker at dette er den delen av dagen jeg virkelig koser meg med. ( For når den er over så sover de;)

The long version tar ca 1,5-2 timer. Ja det er lenge men jeg begynner også tidlig. Vi går opp kl 18 og først på programmet står vaske, pusse, tisse, bleieskift og på med pysj. Akkurat under denne seansen har jeg 8 armer og multitasker til tusen.


Etter det går de tre eldste inn på et av rommene for å leke mens jeg legger Era. Hun krever to sanger, smokken sin og en koseklut. Det fikser jeg:)

Så er det nestemann sin tur. Godeste Arthur!!! Arthur er ganske preget av rutiner. Han skal ha tre bøker som han velger selv, den hvite puten UTEN putetrekk, en smokk og to sanger når bøkene er lest. Så er det en fast

" Natta gutten min"
" Natta mamman min"
"Nå må du sove godt"
"Ja det skal jeg"
"Jeg er glad i deg gutten min"
"Jeg er glad i deg også mamman min"

Two down, two to go.

Arwenmor er enkel. Hun er ofte så trøtt nå og vil egentlig bare sove, men hun vil også bli lest for. Derfor velger hun seg en kort, liten bok, vi skravler litt om dagen også tusler hun inn i sengen sin etterpå. ( Vi må lese i vår seng siden hun deler rom med Era). Så må jeg inn dit og hviske en nattasang for henne.

Så til slutt, kongen på haugen. Han som gjennom hele dagen er en veldig stor gutt, men som virkelig enn så lenge trenger mamma ved leggetid. Han vil at jeg skal fortelle historie som jeg finner på og hvor han gjerne dukker opp som helten og han vil skravle om alt som har skjedd på skolen og hva han tenker. Jeg koser meg virkelig når jeg har kommet så langt i leggerutinene. William har alltid vært stor. Han ble stor da han var 19 mnd og ble storebror, større da han var 3 1/2 og ble storebror en gang til og virkelig stor da Era ble født.  Derfor nyter jeg så godt de stundene her hvor han kryper inn i armkroken min, puster ut og sier " Det er så koselig når det bare er oss to mamma".  Ja jeg har nå brukt to timer på å legge barn. Og det har vært verdt det hver eneste minutt.

(Jeg har en short version også. Den kommer nok frem i lyset en dag og da får dere et annet inntrykk av meg;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar