tirsdag 17. februar 2015

Sjokolade er en grønnsak!! Yes!!!

Sjokolade har nå fått status som en grønnsak. Det var på tide. Jeg kan ikke leve uten sjokolade og ser heller ikke noe grunn til å gjøre det. Jeg elsker mørk sjokolade og må ha noen biter til kaffekoppen hver eneste dag. Dette har jeg alltid gjort med god samvittighet, men nå kan jeg krysse det av som 1 av mine 5 om dagen.

Sjokolade med høyere kakaoinnhold enn 80 % er på mange måter som en grønnsak. Den inneholder mange helsebringende plantestoffer, mineraler og antioktidanter. Man får også bedre konsentrasjon og man husker litt lettere hvis man spiser litt mørk sjokolade.

Mørk sjokolade er faktisk som medisin for kroppen. Det reduserer blodtrykket og risikoen for hjerte- og karsykdommer og slag. Den bitre smaken gjør også at søtsuget blir dempet med bare noen biter.

Jeg har ikke tro på slanking med heller å legge om til en livsstil man kan leve med og trives med. Og det er alltids plass for et par biter mørk sjokolade i en slik livsstil. Men jeg overvåker meg selv så jeg ikke spiser opp hele sjokoladen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar